Nieuws


Agenda

De volgende vergaderingen staan op onze planning. Ze worden gehouden in het MFC in Hoogblokland en beginnen om 19.30 uur.

  • woensdag 5 juni 2019
  • donderdag 11 juli 2019

Bouw MFC uitgesteld

Geplaatst door Channah op 23-04-2017

De start van de bouw is helaas met een half jaar uitgesteld. De inschrijvingen voor de bouw lagen fors hoger dan het begrote bouwbudget.

Wethouder Harmen Akkerman had wel extra kosten verwacht, maar niet in deze mate. Hoofdreden is het aanbestedingsklimaat dat voor de opdrachtgevers is verslechterd door de stevige groei in de bouwsector.

Alle betrokken partijen; gemeente, gebruikers en aannemer gaan een poging ondernemen om te bezuinigen. Uitgangspunt blijft het oorspronkelijke budget, waarbij het plan zoveel mogelijk overeind gehouden moet worden. Vanzelfsprekend zullen de vertegenwoordigers van het Dorpsberaad zich volledig inzetten om de Dorpshuisfunctie, inclusief de Dorpskamer, in het plan te behouden.

De wethouder sluit niet uit dat er een bedrag bij zal moeten, er moet in ieder geval veel gebeuren. Eén van de mogelijke aanpassingen die wordt overwogen is om niet langer “energie neutraal” als uitgangspunt te nemen, maar “energiezuinig”.

Er wordt naar gestreefd om het plan nog voor de zomer aan de raad aan te bieden.Deel dit nieuws:


Reageren op dit nieuws
(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een nieuwe versie.