Het Nieuwe Wonen in Hoogblokland

Geplaatst door Harold op 06-09-2019

Deze week hebben wij de volgende nieuwsbrief ontvangen van Stichting Het Nieuwe Wonen. Deze nieuwsbrief kunt u hier nalezen.

Het Nieuwe Wonen in Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden
 


Nieuwe subsidiemogelijkheden

Informatie over nieuwe subsidies vindt u op rvo.nl of milieucentraal.nl, zoals voor dakisolatie of warmtepompen. Ook komen er nieuwe subsidies voor het vergroenen van daken. Op rvo.nl kunnen ook bedrijven informatie over subsidies vinden.

Natuurlijk kunt u ook kijken bij het Regionaal Energieloket voor info over de subsidies in uw gemeente.

Open Havendag

Samen met energiecorporatie De Knotwilg was Het Nieuwe Wonen op 25 mei aanwezig op de Havendag in Gorinchem. Deze manier van mensen aanspreken is even wennen en we willen het nog wel een paar keer proberen. Weet je een leuk evenement in je gemeente en heb je zin om het een keer te proberen? Laat het ons weten!

Warmtescans ( IFR)

Via Het Nieuwe Wonen kunt u opnieuw infrarood foto’s laten maken van uw woonsituatie. Dit helpt om een beeld krijgen van de kwaliteit van isolatie en eventuele warmte-lekken. De warmtescan wordt gedaan door een wooncoach en kost € 30,--. Interesse: neem contact met Het Nieuwe Wonen.

Dit helpt u ook als een isolatiesubsidie zou willen aanvragen. U weet goed waar in huis extra isolatie nodig is. 

Gemeente Vijfheerenlanden

Voor gemeente Vijfheerenlanden zijn 6 extra wooncoaches gevonden die eerst een korte training hebben gevolgd via Natuur & Milieu Utrecht of NMU.  Hierna zijn er meer trainingsavonden met coaches uit Everdingen. Dit voorjaar is een campagne geweest in Leerdam Centrum ( veel winkels ) met ongeveer 35 geïnteresseerden. Dit najaar volgen Lexmond en waarschijnlijk ook Vianen. Wij werken daarbij ook samen met het Energiedorp Everdingen.

Gemeente Molenlanden

In Schelluinen waren er 50 reacties die intussen zijn afgerond of ingepland. Dit resultaat valt ons mee en we willen na de zomer zien hoe we hierop kunnen voortbouwen. Dit najaar is de volgende campagne gepland de andere dorpen, waaronder Arkel.

Dit voorjaar heeft Het Nieuwe Wonen ook meegedaan met de duurzame dagen in Giessenburg. Ook waren we aanwezig op verschillende energiemarkten.


Subsidies isoleren woningen 

Per 2 september is van rijkswege 84 miljoen beschikbaar als nieuwe subsidies voor isolerende maatregelen. De regeling heet SEEH, is voor particulieren en gaat over het isoleren van vloeren, spouwmuren en daken. De subsidie is gemiddeld 20% van de isolatiekosten tot een maximum van € 10.000,- per woning. De regeling is beschikbaar tot december 2020.

Stichting Het Nieuwe Wonen!

Het Nieuwe Wonen wordt een stichting met als eerste bestuur J.G. Theunissen, N. van den Brink, J.de Ridder en D. Selders. Daarmee is het een afspiegeling van het werkgebied. U heeft Het Nieuwe Wonen leren kennen via wooncoaches of op andere wijze.  Heeft u belangstelling om Stichting Het Nieuwe Wonen te helpen om de regio duurzamer  te maken? Laat het ons weten via 0345-254030 of  info@hetnieuwewonen.org.

Groene Vouchers als duurzame stimulans.

Het Nieuwe Wonen start met Groene Vouchers. Dit zijn waarde-bonnen om mensen met minder koopkracht een zetje te geven om duurzame maatregelen te nemen. Wooncoaches kunnen in Gorinchem, Molenlanden en Sliedrecht zo extra duurzame materialen of diensten aanbieden. Denk daarbij aan radiatorfolie, kranen, pompschakelaar of voor kleine duurzame klusjes.

Promotie en Bekendheid

Dit jaar heeft Het Nieuwe Wonen al veel promotie gemaakt via de kranten, Facebook en ook online via www.ad.nl. De huis-aan-huis benadering geeft toch de meeste reacties en daarom zijn wij daarmee doorgegaan. We hebben nieuwe campagnes gedaan in Leerdam Centrum, Schelluinen en de Schrijversbuurt in Laag Dalem. Inclusief alle voorgaande campagnes en warmtescans hebben inmiddels meer dan 800 mensen kennis kunnen maken met de hulpvaardige en deskundige wooncoaches.    

Gemeente Sliedrecht is ook in Het Nieuwe Wonen geïnteresseerd. 

Gemeente Gorinchem

In Gorinchem is de campagne gedaan in de schrijversstraten in Laag Dalem. Via de huis-aan-huis benadering hebben 40 mensen om een wooncoach gevraagd of voor later dit jaar een warmtescan. Dit najaar willen we een vergelijkbare campagne doen in andere wijken in Gorinchem, waaronder de Gildenwijk. Dankzij de steun van de Provincie Zuid Holland kunnen wij ook werken met Groene Vouchers en misschien ook de Energieboxen van Gemeente Gorinchem.    Deel dit nieuws:


Reageren op dit nieuws
(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.