MFC Hoogblokland krijgt vorm

Geplaatst door admin op 28-05-2015

De afgelopen weken is gewerkt aan een programma van eisen voor het toekomstige mulifunctioneel centrum (MFC) in Hoogblokland. Toekomstige gebruikers en gemeente hebben hiervoor nauw samengewerkt onder begeleiding van ICS adviseurs. Het MFC -op de plek van de Hoeksteen en obs Den Beemd- biedt straks ruimte aan openbaar en christelijk basisonderwijs, kinderopvang, dorpshuis, gymzaal en mogelijk enkele woningen.

Ter inspiratie hebben de betrokkenen een bezoek gebracht aan soortgelijke projecten in het land. Ook zal de gekozen architect binnenkort aan de slag gaan. Het MFC begint dus echt vorm te krijgen. De voorbereidende fase zal door ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst waarschijnlijk in de zomer afgesloten worden.

“De projectgroep streeft ernaar om in de 2e helft van 2016 te kunnen beginnen met de sloop- en bouwwerkzaamheden voor het MFC. Maar dit is uiteraard afhankelijk van vele factoren: officiële procedures, besluitvorming, etc.”

Vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met scenario 1 van het Masterplan Hoogblokland. Als alles volgens planning verloopt, zal de raad eind 2015 een besluit kunnen nemen over het vervolg. Een voorlopig ontwerp met schetsen van het nieuwe gebouw zullen dit besluit ondersteunen.


Met vragen kunt u terecht bij Jordy Venderbos, projectleider, tel. 0183-583807, e-mail j.venderbos@giessenlanden.nlDeel dit nieuws:


Reageren op dit nieuws
(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.