uitnodiging Hartveilig wonen

Geplaatst door op 01-12-2015

Op 3 december organiseert de gemeente Giessenlanden een startbijeenkomst voor het opzetten van burgerhulpverlening via het systeem Hartveilig wonen. Hierbij wordt u van harte uitgenodigd voor het bijwonen van deze bijeenkomst.

 

Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip én op elke dag overkomen. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen zes minuten acute hulp wordt verleend. Een ambulance kan over het algemeen niet binnen zes minuten ter plaatse zijn. Echter door burgerhulpverlening, gestructureerd via het systeem Hartveilig wonen, kan in veel gevallen wel de benodigde hulp verleend worden. Hierdoor kunnen levens worden gered. Graag zet de gemeente Giessenlanden zich samen met inwoners, bedrijven en instellingen in voor het opzetten van burgerhulpverlening via Hartveilig wonen in de zeven dorpen van Giessenlanden.

 

Hartveilig Wonen in de praktijk

Als op een bepaalde locatie iemand onwel wordt zal 112 gebeld worden waarna de meldkamer de ambulancedienst inschakelt om naar het slachtoffer toe te gaan. Bij verdenking van hartfalen alarmeert de meldkamer ook de opgeleide en via Hartveilig Wonen geregistreerde vrijwilligers die in de buurt van het slachtoffer zijn. Eén groep krijgt bericht om direct naar het slachtoffer te gaan en te beginnen met reanimeren. De andere groep krijgt bericht om eerst de dichtstbijzijnde AED op te halen. Zodra de ambulance arriveert neemt het ambulancepersoneel de hulpverlening over. Voor meer informatie zie www.hartveiligwonen.nl.

 

Hartveilig Wonen Giessenlanden

Om Hartveilig Wonen Giessenlanden op te zetten zijn er per dorp vrijwilligers nodig, die hieraan mee willen werken en dit kunnen vormgeven. Daarnaast zijn er voor de werking van het systeem in elk dorp vrijwilligers nodig die in nood de juiste hulp (veelal reanimatie) kunnen bieden en AED's (Automatische Externe Defibrillators) die hierbij gebruikt kunnen worden.

Startbijeenkomst

Graag gaat de Gemeente Giessenlanden met u aan de slag om Hartveilig Wonen in te zetten in de dorpen van de gemeente Giessenlanden. Hierbij wordt u dan ook hartelijk uitgenodigd voor de startbijeenkomst op donderdag 3 december om 19.30u in het gemeentehuis van de gemeente Giessenlanden (Groeneweg 33 te Hoornaar).

Tot slot

Om Hartveilig Wonen Giessenlanden tot een succes te maken is uw hulp nodig. Hopelijk kunt u deze hulp bieden en wilt u zich inzetten voor dit systeem. Heeft u naar aanleiding van deze uitnodiging vragen, dan kunt u contact opnemen met Marien Jongkind via m.jongkind@giessenlanden.nl of 06-10525667.Deel dit nieuws:


Reageren op dit nieuws
(Uw e-mailadres zal niet publiekelijk getoond worden.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.